Vikingahjälm Gjermundbu med nitad brynja

2 599,00 kr
I lager
Endast 1 kvar
SKU
24011002

Handgjord reproduktion av Gjermundbuhjälmen. Smidd i 1.2 mm nitat stål. Handnitad ringbrynja med platta ringar. Upphäng och hakstropp i naturgarvat läder.

Specifikationer:

Stålet tjocklek 1.2 mm

Storlek: M/L

Till vår handsmidda reproduktion av Gjermundbuhjälmen har vi utgått från tekniska ritningar av fyndet och försökt att komma så nära som möjligt originalet. Vi har anpassat storleken och gett den ett foder i läder med upphängning och hakstropp. Hjälmen är konstruerad för att klara av att användas i olika typer av historisk fäktning och har 1.2 millimeter tjock stål, som precis som originalet är förstärkt med korsgående välvda band. Runt kanten nederst sitter den handnitade ringbrynjan för att skydda nacke och axlar. Varje ring är individuellt nitad för optimal säkerhet.

Hjälmen är av säkerhetsskäl både svetsad invändigt och nitad utvändigt. Hjälmens kupa är endast gjord i två klyftformade delar, istället för fyra, vilket också ger hjälmen en ökad tålighet. 

Gjermundbuhjälmen i original, är den enda bevarade vikingahjälmen från Norden. Den hittades under utgrävningarna av en rik krigargrav inte så långt från Oslo, huvudstad i Norge. Förutom hjälmen fanns det även allt annat en vikingakrigare kunde tänkas behöva, som svärd, yxor, spjut och sköld.

Hjälmen är också försedd med Nordlys™ "smedsmärke" som garanterar kvaliteten och att den kommer från vår egen smedja.

Specifikationer:

Stålet tjocklek 1.2 mm

Storlek: M/L

Till hårdare fighting (t.ex. Eastern style eller full kontakt) rekommenderar vi vår model i 1.9 mm stål. Tänk på att alla hjälmarna är handgjorda och att små skillnader förekommer mellan alla individuella hjälmar.

Write Your Own Review
Du recenserar:Vikingahjälm Gjermundbu med nitad brynja

Det är ditt stöd som får oss att forsätta, genom snö, regn och våta nätter

FÖR MER VIKING I DITT LIV

I över 15 år har vi betjänat världens vikingar

ALLTID NÖJD KUND GARANTI

Vi gör alltid vårt bästa för att övergå dina förväntningar

FÖR VIKINGAR, AV ÄKTA VIKINGAR

Hos oss hittar du över 400 kopior av fynd

© 2018 Nordlys.com