Gjermundbuhjälm, Fullkontakt

2 799,00 kr
I lager
SKU
24011001

Handgjord reproduktion av Gjermundbuhjälmen. Smidd i 1.9 mm nitat stål. Upphäng och hakstropp i naturgarvat läder. Med garanti för tyngre historisk kamp.

Specifikationer:

Stålet tjocklek 1.2 mm

Storlek: M/L

Vikt ca 2kg

Gjermundbuhjälmen i original är den enda bevarade vikingahjälmen från Norden. Den hittades under utgrävningarna av en rik krigargrav inte så långt från Oslo, huvudstad i Norge. Förutom hjälmen fanns det även allt annat en vikingakrigare kunde tänkas behöva, som svärd, yxor, spjut och sköld.

Till vår handsmidda reproduktion av originalet har vi utgått från tekniska ritningar av fyndet och försökt att komma så nära som möjligt originalet. Vi har anpassat storleken och gett den ett foder i läder med upphängning och hakstropp. Hjälmen är konstruerad för att klara av att användas i olika typer av tuffare historisk fäktning och har 1.9 millimeter tjockt stål. Precis som originalet är hjälmen förstärkt med korsgående välvda band.

Hjälmen är märkt med Nordlys™ “smedsmärke” så att du kan vara säker på att du har en hjälm med garanti från vår egen smedja.

Hjälmen är både svetsad invändigt och nitad utvändigt för att uppnå högsta säkerhet. Till skillnad från originalet är hjälmens kupa endast gjord i två klyftformade delar, istället för fyra, vilket också ger hjälmen en ökad tålighet.

Specifikationer:

Stålet tjocklek 1.9 mm

Storlek: M/L

Write Your Own Review
Du recenserar:Gjermundbuhjälm, Fullkontakt

Det är ditt stöd som får oss att forsätta, genom snö, regn och våta nätter

FÖR MER VIKING I DITT LIV

I över 15 år har vi betjänat världens vikingar

ALLTID NÖJD KUND GARANTI

Vi gör alltid vårt bästa för att övergå dina förväntningar

FÖR VIKINGAR, AV ÄKTA VIKINGAR

Hos oss hittar du över 400 kopior av fynd

© 2018 Nordlys.com