Slavisk hjälm, 1,9mm med brynja

2 900,00 kr
I lager
Endast 1 kvar
SKU
24010102

Vår Vendeltida eller tidiga slaviska hjälm är koniskt formad och har handnitad ringbrynja, handsydd linnevaddering och detaljer i gjuten brons. Ytan har kvar en del av hammarslagen från smeden och den har en genomgående hög kvalitet. Modellens hållbarhet är testad under de hårdaste av förhållanden, både på slagfältet och i smedjan med en stor slägga. Passsar till all typ av historisk strid och sitter väldigt bra på huvudet.

Hjälmen är konstruerad för att klara av att användas i olika typer av svärdsfäktning och har 1,9 millimeter tjock stål. Hjälmen är svetsad invändigt och detaljerna nitade utvändigt för att uppnå högsta säkerhet. Hjälmen är handsmidd och man kan se märkena efter hammaren på ytan. Ringbrynjan är nitad för hand och fastsatt längs hela nederkanten på hjälmen. Varje ring har en individuell nit som stänger den.

 Tänk på att alla hjälmarna är handgjorda och att små skillnader förekommer mellan alla hjälmarna. Därför kan det också vara små skillnader mellan hjälmen på bilden och den du får. Storlek: M-L

Write Your Own Review
Du recenserar:Slavisk hjälm, 1,9mm med brynja

Det är ditt stöd som får oss att forsätta, genom snö, regn och våta nätter

FÖR MER VIKING I DITT LIV

I över 15 år har vi betjänat världens vikingar

ALLTID NÖJD KUND GARANTI

Vi gör alltid vårt bästa för att övergå dina förväntningar

FÖR VIKINGAR, AV ÄKTA VIKINGAR

Hos oss hittar du över 400 kopior av fynd

© 2018 Nordlys.com