Handsnidad sejdel, 650ml

1 800,00 kr
Slut i centrallagret
SKU
09300603

Denna enastående, handsnidade hornmugg är ett helt unikt mästerverk och finns endast i ett exemplar. Motivet på denna mugg är en Valknut och kommer från en Gotländsk runsten, där den och två andra är huggat på stenen tilsammans med Oden. Därför anses Valknuten som att vara Odens symbol. Höjden är 16 cm och muggens volym är 650ml med plats kvar för en skumkrona. En perfekt storlek för en kväll med öl eller mjöd på äkta vikingars vis.

Imponera på vem som helst med detta unika handsnidade hornkrus. För att kunna tillverka dessa enastående konstverk har våra hantverkare först letat igenom hundratals horn i sin jakt på horn som är kraftiga nog i materialet. För att vara så tjocka i godset som 10mm måste hornen komma från riktiga monster till tjurar. När det rätta hornet hittats påbörjas den många timmar långa processen med att skära, slipa och polera. Varje horns unika färg och form i kombination med hantverkarens skicklighet och motivets kraft skapar ett unikt mästerverk av en kvalitet som sällan ses idag.

Motivet på denna mugg är en Valknut och kommer från en Gotländsk runsten, där den och två andra är huggat på stenen tilsammans med Oden. Därför anses Valknuten som att vara Odens symbol. Muggens volym är 650ml med plats kvar för en skumkrona. En perfekt storlek för en kväll med öl eller mjöd på äkta vikingars vis.

Utsidan av muggen har formats, handsnidats, slipats och polerats i många timmar för att få sitt slutgiltiga utseende och högglansiga finish. Medans insidan polerats och förseglats med en speciallack godkänd för matbehållare.

Write Your Own Review
Du recenserar:Handsnidad sejdel, 650ml

Det är ditt stöd som får oss att forsätta, genom snö, regn och våta nätter

FÖR MER VIKING I DITT LIV

I över 15 år har vi betjänat världens vikingar

ALLTID NÖJD KUND GARANTI

Vi gör alltid vårt bästa för att övergå dina förväntningar

FÖR VIKINGAR, AV ÄKTA VIKINGAR

Hos oss hittar du över 400 kopior av fynd

© 2018 Nordlys.com