Viking Dress Code

349,00 kr
I lager
SKU
25010401

Viking Dress Code av Kamil Rabiega är den mest omfattande och upplysande boken om vikingarnas kläder och accessoarer som hittills publicerats. Ett måste i bokhyllan för alla vikingaentusiaster och historiska reenactors där ute. Vi tror att denna nya bok från Triglav kommer att bidra enormt mycket till förståelsen och återskapandet av vikingarnas dräkter och tillbehör.

Är du en sådan person som vill veta allt om stygn, skomönster, smycken och andra detaljer, då är detta en bok för dig. Med sina vackra bilder och illustrationer är den även perfekt som inspiration för alla typer av vikingakläder.

Som namnet antyder är boken gjord som ett uppslagsverk full av fakta och väl underbyggda slutsatser kring vikingarnas mode och dräktval. Detta ger läsaren en unik insikt i vad vikingarna faktiskt hade på sig och vilka accessoarer och utsmyckningar som kompletterade deras dräkter. Boken inleder med en kronologisk och geografisk genomgång av de arkeologiska fynd och avbildningar som ligger till grund för dagens kunskap om vikingarnas kläder.

Sedan fortsätter författaren med en genomgång av textiler, skinn och andra material vikingarna använde samt en del om de verktyg och tekniker som användes för att smycka dräkterna. Bland annat har växtfärgning, nålbindning, brodyr och brickbandsvävning sina egna sektioner. Allt enkelt förklarat och illustrerat med foton och skisser som ger informationen ett bra djup.

Den tredje delen av boken går igenom vikingarnas dräkter uppdelat efter regionerna Danmark, Sverige och Norge samt presenterade kronologiskt. Dräkterna är även uppdelat efter mans- och kvinnodräkt. Här går författaren systematisk igenom de fynd som finns och förklarar löpande om tekniker, utformning och hur modet ändrar sig med tiden. Läsaren bjuds på en enorm detaljrikedom samt fantastiska modeskisser som på ett målande sätt presenterar hur dräkterna kan ha sett ut. Här finns godis både för den väldigt nördiga och för den som vill ha inspiration inför sitt vikingabröllop.

Helt klart en bok vi på Nordlys rekommenderar alla vikingaintresserade att ha i bokhyllan.

 

Första publikationen: juli 2019

Publiserad av: Triglav förlag

Format: Pocketbok

Sidor: 235

Write Your Own Review
Du recenserar:Viking Dress Code

Det är ditt stöd som får oss att forsätta, genom snö, regn och våta nätter

FÖR MER VIKING I DITT LIV

I över 15 år har vi betjänat världens vikingar

ALLTID NÖJD KUND GARANTI

Vi gör alltid vårt bästa för att övergå dina förväntningar

FÖR VIKINGAR, AV ÄKTA VIKINGAR

Hos oss hittar du över 400 kopior av fynd

© 2018 Nordlys.com